Pages

3 Ekim 2013 Perşembe

Kumda Şifa



Güneşin doğuşunu izleyip, balık tutmanın tadına varmak, denize girip, "şifa" verdiği düşünülen kumlara kendilerini gömmek isteyen vatandaşlar, işletmesi Erdemli Belediyesine ait Şehit Talat Göktepe Çamlığında kamp kuruyor. Akdeniz'in serin sularında serinleyen kampçılar daha sonra güneşin yakıcı sıcağına aldırmadan şifa için kumlara uzanıyor.
Doğu Akdeniz'in en büyük çadırlı kamp alanlarından birisi olan çamlığa gelen vatandaşların sayısında önceki yıllara göre artış yaşanıyor.



Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otel, motel ve pansiyon fiyatlarıyla kıyaslandığında çadırlı kamp yapmanın çok daha ucuz olduğunu söyledi.

Kamp yapmak için ilçeye gelen tatilcilerden, çadırını kendi getirmeleri halinde günlük 23 lira, çadırı belediyenin kurması halinde günlük 30 lira alındığını anlatan Tollu, "Bu fiyata elektrik, su, kapalı ve açık duş ile diğer sosyal aktiviteler de dahil. Yani 5-6 kişilik bir aile günde 27-30 liraya tatilini yapabiliyor. Bir ailenin 10 günlük tatil konaklama masrafı 300 lira gibi cüzi bir miktar tutuyor. Konaklama masrafı yanında yiyecek ve içeceği de hesapladığımızda bu rakam 600 lirayı buluyor" dedi.

Kamp alanının özellikle Konya, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Aksaray, Sivas ve Gaziantep'ten gelen vatandaşlar tarafından tercih edildiğini belirten Tollu, çadırlı kamp alanının yüzde 85 oranında dolduğunu söyledi.

Tollu, kamp alanında çok sayıda kişinin boyun, bel ve bacak ağrılarından kurtulma umuduyla kendisini kumlara gömerek, hastalıklarından kurtulduğunu da sözlerine ekledi.

Kışı ağrısız geçirmek isteyen kuma gömülüyor
Sıcak kumun romatizmaya iyi geldiğini belirten 55 yaşındaki tatilci Nuri Binicier, 15 yıldır sağlık amaçlı tatil yapmak için Erdemli'ye geldiğini bildirdi.
Yaz aylarında yaptığı kum tedavisinin faydasını kışın gördüğünü dile getiren Binicier, "Bacağımda ağrılar var. Kumda kaldığım zaman kışı ağrısız geçiriyorum. Büyük ölçüde faydasını gördüm. Önceden romatizma sebebiyle dizimin üstüne oturma güçlüğü çekiyordum. Kum tedavisinden sonra şimdi rahatım" dedi.

Konya'dan ailesiyle sağlık amaçlı tatile geldiğini belirten 59 yaşındaki Ali Can da "Eşim ve ben kum tedavisini doktorumuzun tavsiyesiyle yapıyoruz. Buralar romatizma için bire bir. Deniz havası ile çam havası bizim için bulunmaz bir imkan" diye konuştu.
Kumun kendisine şifa getirdiğini anlatan Servet Pehlivan ise, şunları kaydetti:

"Burada kum içinde nemi hissetmiyoruz. Bu aradığımız bir özellik. Diğer bölgelerde kum deniz seviyesinde olduğu için gömüldüğünde rutubeti hissettirir. Oysa burası çok ideal bir yapıya sahip. Ancak biz belediyeden kuma yatmak için kum havuzları oluşturulmasını istiyoruz. Bizler kumdan şifa buluyoruz belediye bunu daha cazip hale getirebilir."

0 yorum:

Yorum Gönder