Pages

4 Ekim 2013 Cuma

İmplant Faydaları



İmplant, en basit tanımıyla, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş köküdür. Sağlam, rahat ve güvenilir bir uygulama olan implantlar üzerine yapılan protezler, gerçek dişlerin yerini alırken en doğal yapıyı oluşturur. Bu uygulama ile eksik dişlerin tamamlanması sürecinde, sağlıklı dişlere dokunulmadığını belirten Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Selçuk Özbölük, implantın tüm protezlere oranla çok daha uzun ömürlü olduğunu hatırlattı.
İmplant, Çene Kemiğinin Erimesini Önlüyor.



İmplantın insan sağlığının korunmasında çok önemli faydaları bulunduğunu söyleyen diş hekimi Selçuk Özbölük şöyle devam etti: “Bunlardan en önemlisi çene kemiğinde erimeyi durdurmasıdır. Şöyle ki; diş köklerimiz, dişlerimiz ile desteklendiğinden eksik dişimizin olduğu durumlarda desteğini yitiren çene kemiğinde, erime meydana gelir. Eksik dişimizin yerine gelen implant, çene kemiğimizi destekleyerek kemik erimesine mani olur. Buna bir örnek verecek olursak; nasıl ki ağaçlar bulundukları arazide kökleri vasıtası ile toprağı tutarak erozyonu engelliyorsa, doğal dişler de kökleri vasıtasıyla kemiğin yerini tutarak kemiğin erimesine engel olur.

İmplant harici yapılan hiç bir protezin diş köklerinin yerini almadığına dikkat çeken diş hekimi Özbölük, “buna ilaveten implant yapılmadığı sürece kemik erimesi devam ederken ne protez ne de köprü yapımı erimeyi durdurur. Ancak implant tedavisiyle implantın diş kökü vazifesi görmesi sağlanarak kemik erimesinin önüne geçilebilir” dedi.

Neden İmplant?
- Sadece diş eksikliğini gidermez, çene kemiğini de korur. 

- Sağladığı estetik faydanın yanı sıra çene kemiğinde erimeye mani olur.

- Doğal dişe en yakın tedavi yöntemidir.

- Fonksiyonel olarak sağlığımıza çok büyük katkı sağlar.

- Sağlam, rahat ve güvenilir bir uygulamadır.

- Tedavi sürecinde sağlıklı dişlere dokunulmaz.

Tüm protezlere göre çok daha uzun ömürlüdür.
kaynak:timetürk

0 yorum:

Yorum Gönder