Pages

19 Nisan 2012 Perşembe

Varis Başlangıcı ve Nedenleri

Varis Başlangıcı ve Nedenleri
Sağlık life olarak günümüzde yaygın olan varis başlangıcını ve nedenlerini sizin için araştırdık
Kalbe kanı geri taşıyan toplardamarlar kan akışının kalbe doğru tek yönlü olmasını sağlayan kapakçıklar içerirler. Bu damarlarda oluşan tıkanıklıklar kapakçıkların düzgün kapanmasını engelleyerek geriye doğru kaçaklara sebebiyet verirler. Bunun sonucu olarakta yüzeysel toplar damarlar genişleyerek uzar ve bükümlü görüntülerle varisi oluştururlar.
Bu problem herkeste görülebilir fakat kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülebilen varis hormonel, hamilelik, uzun süre hareketsizlik ya da ayakta kalmak, menopoz, genetik ve doğum kontrol ilaçları gibi etkenlerin etkisiyle daha sık görülmektedir. Bacaklarda ağrı ödem kramp ve sıcaklık hissi ile birlikte seyreden varis, şişman kişilerde daha çok görülmektedir.

Onemsenmediği takdirde sağlık problemi olmanın yanı sıra çok can sıkıcı estetik bir sorun olarakta nüksedecek varisin oluşma derecesine göre müdahele yöntemleri bulunmaktadır. Varis Tedavi Yöntemleri arasında ilaç, varis çorabı, skleroterapi yöntemi gibi maddenin iğneyle enjekte edilmesi ve lazerli birtakım uygulamalar da yeralmaktadır. Yapılan bu müdahelelerden herhangi birinden sonra kişi günlük hayatına çok kısa sürede kaldığı yerden devam etmekte ve büyük oranda kurtulduğu varislerinden sonra etek alışverişini gönlünce yapabilmektedir.
Varis başlangıcında alınacak bazı basit yöntemlerde var elbette. Uzun süre ayakta ya da hareketsiz kalmamakla sık sık bacakları havaya kaldırarak baldır kaslarını otururken bile olsa hareket ettirerek daha da güzeli düzenli egzersiz ve spor yaparak varis oluşumunu büyük ölçüde engellemiş olursunuz. Ayrıca sigara ve alkolü azaltarak varise büyük ölçüde sebep olan sıcaktan uzak durarak soğuk su ile bacak masajları yaparak çok dar pantalonları giymekten kaçınarak bu sıkıntının büyümeden üstesinden gelebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder