Pages

19 Nisan 2012 Perşembe

Hamilelikte Ağrılar

Hamilelikte Ağrılar
Sağlıklife olarak Bu günki önemli konularımızdan biri Hamilelik döneminde,Çoğu hamile kadın kasık ağrısından yakınır. Çoğu hamile kadında bu kasık ağrıları önemli bir hastalığa işaret etmez fakat hamilelik beraberinde birtakım sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Yani hamilelik sürecinde tamamen normal karşılanabilecek bir durumdur. Fakat bunun aksine kasık ağrıları sıklıkla ve devamlı ortaya çıkıyorsa bu başka bir rahatsızlığın göstergesi olabilmektedir. Detaylı muayene ve kontrol gerektirmektedir. Hatta bunun hasta için yatış gerekebilir de. Anne adayının bu durumlara hazırlıklı olması yerinde olur.

İlerleyen zamanlarda anne adayı karnında büyüyen cenin, omurilik alt yapısını bozarak yine aynı şekilde anne adayına ağrı hissi verebilir. Bel ve kasık ağrılarına karşın ayaklarınızı karın bölgenize doğru çekerek uzun süreli istirahat edebilirsiniz. Buna karşın anne adayı ağrılardan büyük ölçüde rahatsız oluyorsa, eczane ve tıbbi ürünler satan marketlerde, doktorunun da tavsiyesiyle vücuda fazladan magnezyum ve kalsiyum sağlayan ilaçlardan kullanabilir.
Kadınlarda görülen kasık ağrısının nedeni, alt karın bölgesinde bulunan rahim, yumurtalık ,tüpler, idrar torbası ve barsaklara ait patolojilerle alakalı olabilir. Kasık bazen aniden başlayan yoğun bir ağrı olabilirken bazen de uzun süreden beri devam eden rahatsız edici bir ağrı şeklindedir. Aniden başlayan ağrılar genellikle acil durumlarda ortaya çıkmaktadır. Ani olarak başlayan karın ve kasık ağrıları apendisit, dış gebelik, yumurtalık kisti gibi hastalıkların belirtisi olabilir. Bu tür ani ağrılarda vakit kaybedilmeden doktora başvurulmalıdır.kaynak:sağlık

0 yorum:

Yorum Gönder