Pages

29 Mart 2013 Cuma

Alıç


Ülkemizde yirminin üzerinde çeşidi vardır. Alıcın olgun meyveleri toplanır,iplere dizilir ,çarşı pazarlarda yemiş olarak satılır.Halk arasında ekşi muşmula,,edran,geviş,yemişen,geyik dikeni  adları ilede tanınır.Alıcın meyve ,çicek ve yapraklarının sinirleri yatıştırmada,tanisiyon düşürmede ,çeşitli kalp ve kan dolaşımı hastalıklarında geniş bir kullanımı alan vardır.Meyveleri kabız etkilidir. Ayrıca idrar artırıcı ,kalp ve hafıza güçlendiricidir .Meyve  ve çiceği ,kalp ve tansiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
alic5

KULLANIM YERİ VE ŞEKLİ:


  • Meyvesinden yapılan alıç sirkesi meşhurdur.Tansiyon ve şeker düşürücü olarak kullanılır .Sirkeden sabah akşama aç karnına birer çay bardağı içilir.Daha fazla kullanılmasında mahzur yoktur.Bilhassa küçük tansiyonu yükselen kişiler 4-5 defa bu sirkeden içerse tansiyon normal seviyelere iner.Ayrıca , idrar artırıcı ve ishal kesici olarak da  kullanılır 
  • Baş ağrısı ,tansiyon , sinir bozukluğu ve kalp çarpıntıları ve damar sertliğine karşı ,alıç meyvelerinin ezilerek suyu çıkarılır ,balla ile karıştırılarak yemeklerden önce birer çay bardağı içilir.

0 yorum:

Yorum Gönder