Pages

8 Nisan 2013 Pazartesi

GÜNLÜK (Akgünlük-Karagünlük)


Günlük elde edilen ağaçlar Afrika,Hindistan,Somali,Suudi Arabistan ve Yemen‘de yetişir.Orta büyüklükteki bir ağacın gövdesine cizikler açıldığında,süt kıvamında bir sıvı akar.Bu sıvıkısa sürede,havada oksitlenerek sertleşir.reçinemsi,açık kahverengi ve zamk gibi bir sakız haline gelir.
günlük

KULLANIM YERİ VE ŞEKLİ:


  • Kuvet verici ve sinirleri yatıştırıcı olarak,50gr günlük ezilerek toz haline getirildikten sonra,yarım kilo balla karıştırılır.Günde üç defa birer kaşık yenir.
  • Akgünlük hafızayı güçlendirir,unutkanlığı giderir.50gr akgünlüğe 200gr kara üzüm karıştıralarak dövülür,birer kaşık yenir.günde 5gr içeçek şeklinde,gece suya konur,sabah aç karnına içilir veya hergün sabah akşam beşer gramı ağızda çiğlenilir.
  • Romatizma ve sinir ağrıları için,günde 150 gr zeytin yağına, dövülerek 15 gr konur.Kaynamakta olan su banyosu üzerine konularak karıştırılır,yarım saat sonra buhardan indirilir.Bununla adadeler veya ağrıyan yerlere ovulur.
    Sabah ve akşam yemeklerden önce tozundan,bir çay kaşığı içilir.
  • Öksürük veya nefes darlığında,yarım kilo bala 50gr akkünlük ve20 gr sinirli ot tohumu ve yaprağı karıştırılarak macun haline getirilir.Günde üç defa birer kaşık yenir.Buharı yakılarak çiğerlere çekilir.

0 yorum:

Yorum Gönder