Pages

26 Nisan 2012 Perşembe

Şiddetli Adet Ağrıları

Adet Ağrısı
Şiddetli Adet Ağrıları
Şiddetli ağrı hissedilmesi halinde jinekolojik muayenenin mutlaka yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, ağrının rahmin en iç tabakasının rahmin dış tabalarında veya rahim dışı bir bölgede bulunması, rahim ağzında darlık, rahim tümörleri, rahmin farklı pozisyonlarda olması, rahim ve komşu organların iltihabi gibi ciddi sorunlardan kaynaklanabileceği uyarısında bulunuyor.

Psikolojik Danışma Hattı

ALO 153
Psikolojik Danışma Hattı
Bazen lazım olabilecek numaralar ararız bazende belediyelerin bilmediğimiz hizmetlerinin farkına sonradan varırız.İşte İBB belediyesinden güzel bir destek,psikolojik danışma hattı,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir hizmeti olan psikolojik danışmanlık ve eğitim merkezlerinden bugüne kadar 85 bin 798 kişi ücretsiz olarak yararlandı. Tedaviye ihtiyaç duyanlar ise hastanelere sevk edildi.

20 Nisan 2012 Cuma

Antibiyotiklerin Zararları


Antibiyotiklerin Zararları
Antibiyotiklerin zararları,günümüzde en çok kullandığımız ilaçlardır.Hızlı iyeleştirme etkisi yanında zararlarının da ne kadar çok olduğu bilinen bir gerçek,dilerseniz saglikli yaşam olarak kısaca inceleyelim,

Antibiyotikler genel anlamıyla mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ilaçlardır. Doktora başvuran hastalara reçete edilen ilaçlar arasında antibiyotikler ilk sıralarda yer alır. Antibiyotikler sayesinde günümüzde bir çok enfeksiyon hastalığını rahatlıkla tedavi edebilmemize rağmen, mikropların antibiyotiklere karşı direnç geliştirmeleri nedeniyle normalde etkili olmasını beklediğimiz bir antibiyotik tedavide etkisiz kalabilir.

Üç Adım Yöntemi Hemoroit

 
Üç Adım Yöntemi Hemoroit

Üç Adım Yöntemi Alışılagelen tedavi metotları sadece ağrıları ve semptomları yatıştırıyor. Hiçbiri hemoroit sorununu kökten çözmüyor.
İşte hemoroit hakkındaki gerçekler
Yukarıda değindiğimiz gibi ağrılar anal bölgesinde iltihaplanmış ve şişmiş damarlar sonucunda meydana gelir. Tuvalet ihtiyacı sırasındaki sürtünme ve gerilme anal bölgesine dışa sıkıştırır. Kaşınma ve kanama kaçınılmazdır ve süreç çok sancılıdır.

Üç Adım Hemoroit Tedavisi Nedir

Üç Adım Hemoroit Tedavisi Nedir

Hemroit günümüzde maalesef en önemli sorunlardan biridir.Bir çoğumuz bunu yaşıyor ya da ameliyattan çekindiğimiz için önemsemiyoruz.İlginç bir yaklaşımla hemeroite üç adım diye bir yöntem uygulamışlar;

Üç basit adımla çabucak ağrılarınız dinecek, hemoroitinizden tamamen kurtulacaksınız.

 Kesin olarak hemoroitinizi 3 gün içerisinde iyileştirecek çok ucuz ve her eczanede kolaylıkla bulunan bir kaynak

Yulafın Yararları

Yulafın Yararları,yulaf ne işe yarar,neler sağlar sağlık açısından,

Otsu bir tahıl bitkisi olan yulaf, bol miktarda nişasta içerir. B grubu vitaminler ile başta kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve demir mineralleri olmak üzere mineraller bakımından da zengindir.

Özel Hastaneler Kanunu

Özel Hastaneler Kanunu

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, ''hastanenin bir kısmında faaliyetin geçici olarak durdurulması'' başlıklı maddesinde yapılan değişiklikle, faaliyet izin belgesinde yazılı hasta kabul ve tedavi edeceği uzmanlık dallarında, bu yönetmeliğe göre gerekli uzman tabip bulundurmadığı tespit edildiği takdirde, ilgili uzmanlık dalında çalıştırılacak uzman tabip temin edilinceye kadar, eksikliği tespit edilen birime münhasır olmak üzere, özel hastanenin faaliyeti ilgili Valilikçe geçici olarak durdurulabilecek.

Ağrıya İlaçsız Çözüm

Ağrıya İlaçsız Çözüm

Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, baş ağrısını önlemek için doğal yöntemler var. Bazı yiyecekleri azaltmaktan, iyi bir gece uykusuna, ayak masajından balık yağı hapına kadar çeşitli basit yollar sayesinde baş ağrınızı kontrol altında tutabilirsiniz. İşte baş ağrısını önleme yöntemlerinin tümü:
Ayaklarınıza masaj yaptırın: Refleksoloji (vücutta bazı noktalara masaj uygulayarak gerilimin giderilmesi ve hastalığın tedavisi) klinik deneylerine katılan 220 kronik baş ağrısı çeken hastanın yüzde 81'inde iyileşme kaydedildi. Bu yöntemde ayaktaki belirli noktalara uygulanan baskı ve masaj kullanılıyor.

Sosyal Depresyon Nedenleri

Sosyal Depresyon Nedenleri

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan, sanal ortamlarda kişilerin değişerek bambaşka bir kimliğe bürünebildiklerini belirterek bu durumu toplumsal hastalık olarak niteledi.
Prof. Dr. Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada teknolojik ürünlerin amacına uygun biçimde kullanıldığı zaman çok yararlı ve vazgeçilmez araçlar olduğunu, aksi halde kullanıldığında kişilik sorunlarına, yalnızlığa, depresyona, iletişim ve insan ilişkileri bozukluklarına yol açabildiğini vurguladı.

Saç Çıkarma Formülleri


Saç Çıkarma Formülleri

Sağlıklife saç çıkaran formüller nelerdir.Gerçekten bitkisel ilaçlarla saç çıkıyormu?

Ne kadar süredir saçınız dökülüyor olursa olsun
 Ne kadar saçınız dökülmüş olursa olsun
      
Geçmişte ne kadar sprey, hap, şampuan ve ilaç denemiş olursanız olun

Genç olun yâda olmayın.

Kaç yaşında olursanız olun fark etmez
Sağılıklı ve doğal saçlara düşündüğünüzden çok daha hızlı bir şekilde bitkisel yöntemlerin yardımıyla kavuşabilirsiniz. Saç dökülmesinin temel sebeplerinden biri P-H değeri ve bu değere orantılı protein azlığından kaynaklanmaktadır.

Besin kaynaklarının doğru kullanımı saç büyümesini teşvik edecektir. "Saç Çıkarma Formülü" sadece saç çıkarmanın yolunu anlatmakla kalmaz saç dökülmesinin sebepleri ve belirtilerini açıklayarak çözüm yolunu bu bağlam bu plan çerçevesinde anlatır. Bu çözüm ile 2 ile 5 hafta içinde saçlarınızın nasıl çıkmaya başladığını göreceksiniz.
Dilerseniz Saç çıkarmayla ilgili dökümana buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Marul Maskesi Nasıl Hazırlanır


Marul Maskesi Nasıl Hazırlanır

Sagliklife sağlıklı yaşamlar,Sürekli stres hali ve yoğun çalışma temposu cildi olumsuz yönde etkileyerek kuruluğa sebebiyet verebiliyor. Önlem alınmazsa ilerleyen dönemlerde cilt, mat bir görünüme kavuşuyor ve erken kırışıklıklar söz konusu olabiliyor. Kuru cilt diğer cilt tiplerine oranla daha çabuk yaşlanıyor.
Ne yapmalısınız?

Kontrolsuz Depresyon İlaçaları Kullanmak


Kontrolsuz Depresyon İlaçaları Kullanmak

Aman dikkat... Stres, maddi sıkıntı, aşırı yorgunluk gibi şikâyetlerden, hekim bilgisi dışında ya da doz aşımı yaparak ‘antidepresan’ kullanıp kurtulmak isterken, kendinize ilgi gösterenlere ‘âşık’ olma eğilimine kapılabilirsiniz.

19 Nisan 2012 Perşembe

Varis Başlangıcı ve Nedenleri

Varis Başlangıcı ve Nedenleri
Sağlık life olarak günümüzde yaygın olan varis başlangıcını ve nedenlerini sizin için araştırdık
Kalbe kanı geri taşıyan toplardamarlar kan akışının kalbe doğru tek yönlü olmasını sağlayan kapakçıklar içerirler. Bu damarlarda oluşan tıkanıklıklar kapakçıkların düzgün kapanmasını engelleyerek geriye doğru kaçaklara sebebiyet verirler. Bunun sonucu olarakta yüzeysel toplar damarlar genişleyerek uzar ve bükümlü görüntülerle varisi oluştururlar.
Bu problem herkeste görülebilir fakat kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülebilen varis hormonel, hamilelik, uzun süre hareketsizlik ya da ayakta kalmak, menopoz, genetik ve doğum kontrol ilaçları gibi etkenlerin etkisiyle daha sık görülmektedir. Bacaklarda ağrı ödem kramp ve sıcaklık hissi ile birlikte seyreden varis, şişman kişilerde daha çok görülmektedir.

Ev Akarı Nedir

Ev Akarı Nedir
Sağlık life olarak bu gün değineceğimiz ilginç konulardan biri de ev akarlarıdır.Modern toplumlarda ev tozu akarı alerjisi en sık görülen alerjidir. Bu akarlar, insan derinsinden dökülen ölü hücrelerle beslenen, böylelikle yaşamlarının sürdüren göz ile görülmeyen canlılardır. Sıklıkla, halı, kilim, yatak, koltuk takımları ve elbiseler gibi nemli ve ılık ortamlarda büyür ve çoğalır. Alerjen madde akarın dışkısında bulunmamaktadır.

Hamilelikte Ağrılar

Hamilelikte Ağrılar
Sağlıklife olarak Bu günki önemli konularımızdan biri Hamilelik döneminde,Çoğu hamile kadın kasık ağrısından yakınır. Çoğu hamile kadında bu kasık ağrıları önemli bir hastalığa işaret etmez fakat hamilelik beraberinde birtakım sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Yani hamilelik sürecinde tamamen normal karşılanabilecek bir durumdur. Fakat bunun aksine kasık ağrıları sıklıkla ve devamlı ortaya çıkıyorsa bu başka bir rahatsızlığın göstergesi olabilmektedir. Detaylı muayene ve kontrol gerektirmektedir. Hatta bunun hasta için yatış gerekebilir de. Anne adayının bu durumlara hazırlıklı olması yerinde olur.

Solaklık Sepebleri

Solaklık Sepebleri
İnsan, sağ elini (ya da sağ yanını) kul­lanmaya kesin bir yatkınlık gösteren tek canlı türüdür, insanların yaklaşık yüzde 9O’ı sağ elini kullanır; bunların yüzde 20′si her iki elini de kullanabilir. Yüzde 10′u ise solaktır. Fosiller üzerinde yapı­lan araştırmalar bu yüksek oranın İlk in­sangiller, 2 milyon yıl kadar önce yaşa­mış Homo habilis için de geçerli oldu­ğunu ortaya koymaktadır.

Bilgisayar Kullanımda Sağlık

Hepimizin hayatında artık sıkça yer eden bilgisayar ve bilgisayar kullanımı;
Uzmanlar sürekli bilgisayar başında çalışanların sağlıklarını korumak için bazı
kurallara uymaları gerektiğine dikkat çekiyor.
Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Çağatay Güler,
gün boyunca bilgisayarda çalışanlara sık sık mola vermeleri,
zaman zaman duruş biçimlerini değiştirmeleri uyarısında bulunuyor.
İşte bilgisayarda çalışırken unutmamamız gerekenler:

Yeni Böbrek Taşı Tedavileri

Bir internet sitesinde yer alan habere göre, böbrek taşları idrarda belirli maddelerle şekillenen sert kristalize kümelerdir. Büyüklükleri kum tanesinden golf topuna kadar değişebiliyor. Bazıları idrarla vücuttan dışarı atılırken, diğerleri idrar yollarında takılıp kalıyor. Bu taşlar vücutta sıvı eksikliği, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, belirli genetik hastalıklar ve diğer faktörler nedeniyle oluşuyor.
Böbrek taşları için besin terapisi: Beslenme uzmanları, bazı böbrek taşı türlerinin yanlış beslenme sonucu oluştuğunu söylüyorlar ve tedavi ve taşları önlemek için ise yemek yeme alışkanlıklarında toptan değişiklik öneriyorlar.

Çocuklarda Ateş Çıkmasında Ne Yapılmalı

Ateş belirtisi olmaması nedeniyle ebeveynlerin fark etmekte güçlük çektiği 'soğuk havale', kalıcı sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Özcan, soğuk havalenin sadece ateş olmadan belirti göstermediğini, göz kırpma, parmak oynatarak çocuğun başını oynatması gibi istem dışı hareketlerle de olabileceğini söyledi.